Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τhe disco Τσουτσούνι years

Ωραίες εποχές εκείνες των αρχών της δεκαετίας του 80. Η Μεγαλειότης μου ενθυμούμαι μετά δακρύων ότι είχε λυσσάξει να συλλέγει δίσκους καθώς και φιλόδοξες κομμώτριες. Μεγάλη μου αδυναμία εκείνην την τρανή εποχή του Στάθη Ψάλτη ήτο βεβαίως η νυν ασχολούμενη με τα Θεία και την σωτηρία της ψυχής Βίνα Ασίκη. Τα αξέχαστά της μπούτια συνήγειραν ολόκληρη την γενιά μου, ανεξαρτήτως γεωγραφικής και ταξικής τοποθετήσεως. Το τσιτσί ένωνε κατά τρόπον συγκινητικόν, αταξικόν και καυλερόν τους πάντες.

Από disco δε άλλο τίποτε. Barbarella η κορυφαία βεβαίως, αλλά ιδίως στην λεωφόρο Καβάλας γινόταν ο χαμός, μάλιστα σιγά σιγά στην ίδια λεωφόρο άρχισαν να συγκεντρώνονται και ιστορικά τραβέλια της εποχής, οπότε αν ήσουν ιδιαιτέρως πιωμένος (βαρβαριστί κόκκαλο) μπορεί να απευθυνόσουν στα πανάρχαια ένστικτα της φυλής (ήγουν αγόρι αγαπά –εμπράκτως- αγόρι).

Πάντως την εποχή των αγλαών, υπερηφάνων και αγερώχων αξύριστων και ψιλοάπλητων γυναικείων γεννητικών οργάνων, ο μέσος Έλλην δεν ήθελε να δει πολλά. Λίγο μπούτι έστω και με κυτταρίτιδα τύπου Ruffles (μετά ρίγανης), λίγο οξυζενέ μαλλί ωσάν αναμαλλιασμένον πουλερικόν, ολίγον MADISSON κατακόκκινο κραγιόν, ολίγη τσαχπινιά - κουνιστή παρθενότης εκ μέρους της madamme figaro της εποχής και όλα ήσαν πλέον έτοιμα.

Ο ήρως Γκομενομάχος ανυπόμονος και ησθανόμενος ότι δεν τον χωρούσε πλέον το PALCO άσπρο ριγέ σλιπ δώρο του μπαρμπα του ,ασφικτιούσε, έπρεπε πλέον να εφορμήσει. Προέτασσε ως αν γάτος εν οργασμώ το δασύτριχο πουλοβεράτο του στέρνο, την καδένα του την γνήσια αρχαιοσπαρτιατική του μαγκιά (αν τον έπαιρνε αλλοιώς τουμπεκί ψιλοκεκομμένον), καθώς και τα ZHTA HELLAS παπούτσια του. Τα υπόλοιπα θα λύνονταν στο κρεββάτι κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών με συνοδεία πορνοβοσκών (βαρβαριστί ματάκηδων) κατσαρίδων σε σχήμα εγκύου αγελάδος. Βεβαίως σημειωθήτω ότι η ελληνίς γκόμενα της εποχής δεν ήθελε ποτέ να κάνουν έρωτα και μονίμως ησθάνετο εκμεταλλευμένη εκ του mon`amour της. Στόχος και τότε όπως διαχρονικώς παρατηρείται στην προηγμένη και πρωτοπόρα ελληνική κοινωνία, η τσέπη του γαμβρού τη συναινέσει της μαμάς – οικονομικής –πνευματικής – σεξουαλικής οδηγητού.

Την σήμερον ο λαός και δη η νεολαία πέραν της λεξιπενίας αντιμετωπίζει και το εφιαλτόστρωτον φαινόμενον της απροθυμίας πολλαπλασιασμού ή έστω συνουσίας. Το φαινόμενον αυτό προκαλλεί κατάπληξιν εις όλους τους μυθικούς εκπροσώπους εκείνης της μαγικής εποχής, ως η Εμού Μεγαλειότης. Οι EMO είναι οι πραγματικοί εχθροί του Ελληνισμού πέραν βεβαίως των Ελλοχίμ και των οπαδών του ΧοΤσι Μινγκ.

Εκτός αυτού κάκιστη εντύπωσιν εγώ και το παπιγιόν μου απεκομίσαμε προσφάτως όταν στελέχη της νεολαίας του Κολωνακίου και εν γένει των ηγαπημένων μου ΒΠ είχαν την χαρά και την μοναδική τιμή να με φιλοξενήσουν σε χλιδάτο πάρτυ τους.

Ανάμεσά τους είδα υπέροχα πράγματα, καλοσχηματισμένους πωπούς, χιλιάδες ευρω πεταμένα σε αποτριχώσεις, ρώγες που άγγιζαν το υπερπέραν, σολάριουμ, χρωματιστούς φακούς επαφής και γενικώς ό,τι κάνει έναν άνθρωπο σοφό ως αν κινητή βιβλιοθήκη (ειδήσεων του STAR ).

Και όμως ΤΙΠΟΤΕ φίλτατοι! Ουδέν φλερτ, κανένα ηδυπαθές βλέμμα, κανένα κατά λάθος αγκάλιασμα ούτε λόγος δε για χούφτωμα. Όλοι φίλοι άφυλοι, άνευροι, υποτονικοί, ξυρισμένοι.

Έτσι θα προχωρήσομε ωρέ Έλληνες; Δεν επαναλαμβάνω το γνωστό και κακόηχον πλέον σύνθημα, απλώς εναποθέτω παρ`υμίν (μετάφρασις: σε σας δηλαδή καθόσον είσθε και αστοιχείωτοι πουλάκια μου) την μνημειώδη δισκογραφία του σύγχρονου Σωκράτους του γένους Τζίμμη Πανούση της περιόδου 1980-1982: Κασέτα
Disco Τσουτσούνι ( 1980 ) Promo Single Disco Τσουτσούνι / Το παιδί του Σωλήνα ( 1982 ).

Πιάστε επιτέλους το νόημα των στίχων και πιάστε και το…. Σας, μη το φοβάσθε. Το έθνος το χρειάζεται.

Ηγγικεν η ώρα!

http://www.kolonaki-press.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου